Friday, September 21, 2007

Kokosové čatní

(přibližně 1 kilogram)

Toto neobvyklé čatní můžete podávat pro změnu místo obvyklých
druhů ovocných čatní.
Doba přípravy: trvá přibližně
20 minut.
Příprava: Nemáte-li po ruce
mixér, můžete kokos a další suroviny nastrouhat, čatní však
nebude tak hladké. Mrazení: Čatní se snadno mrazí.
Podávání: Toto čatní se výborně hodí ke studenému masu, karí nebo
na přípravu sendvičů.

2 čerstvé kokosové ořechy
kousek čerstvého zázvorového kořene
dlouhý asi 1,5 cm
2 zelené papričky
lžička kmínu
4 lžíce (60 ml) jemně sekaných lístků koriandru
50 ml citrónové šťávy
půl lžičky soli

1. Kokosové ořechy rozpůlíme,
mléko z nich vylijeme
a uschováme.
2. Ze skořápek vyjmeme kokosovou
dužninu, hnědou vnější vrstvu
okrájíme.
3. Kokos nasekáme na drobné
kousky.
4. Zázvorový kořen oloupáme
a jemně rozsekáme nebo
nastrouháme.
5. Zelené papričky rozpůlíme, od-
straníme z nich semínka a dužninu
jemně nasekáme.
6. Kokos, zázvor, papričky, kmín, koriandr, citrón a sůl dáme do mixéru a mixujeme s potřebným množstvím kokosového mléka na husté krémovité čatní.
7. Směs nalijeme do hrnečků
a dobře uzavřeme.
8. Skladujeme v chladničce
a používáme po dobu 2-3 týdnů.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home