Wednesday, September 26, 2007

1. Švestky vypeckujeme, dužninu nakrájíme na větší kousky.
2. Kompotované ovoce necháme odkapat a odložíme stranou. Rozkrájíme je na větší kousky.
3. Jablka rozkrojíme na čtvrtiny a vyřízneme jádřinec, slupku
však neloupeme.
4. Jablka nakrájíme na tenké
plátky a ve velkém kastrolu je
smícháme s rozkrájeným ovocem. 5. Čerstvé datle vypeckujeme a nakrájíme je spolu se sušenými meruňkami na malé kousky. Při-
dáme je do kastrolu s ovocem
spolu se zbývajícími surovinami
bez šťávy. 6. Ovoce přelijeme šťávou tak, aby bylo zakryté.
7. Kastrol zakryjeme a čatní
uvedeme do varu. Zmírníme žár
a necháme mírně vařit po dobu 15-20 minut.
8. Pokličku z kastrolu sejmeme
a čatní dobře promícháme. Podle
potřeby přidáme trochu šťávy

a pokračujeme ještě 10 minut ve
vaření bez pokličky. Občas
zamícháme, aby se směs
nepřipálila.
9. Když čatní zhoustne a většina
tekutiny se vypaří, rozdělíme je
do čistých nahřátých sklenic.
Pokryjeme voskovým papírem
a pevným víčkem. V chladničce
můžeme toto čatní skladovat až
3 měsíce.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home