Saturday, September 29, 2007

Čokoládový máslový krém

(přibližně půl litru)

Při přípravě této sladké
pochoutky použijeme čokoládu bez cukru (pro diabetiky). Doba přípravy: trvá přibližně
5 minut, vaření zabere 10 minut.
Příprava: Jakmile se čokoláda
rozpustí, musí být krém pěkně
hladký, bez hrudek.
Podávání: Podáváme s čerstvým ovocem nebo na lívancích.
Upozornění: Čokoládu s vodou
nezahřívejte příliš rychle,
zhořkla by.

250 ml vody
250 g obyčejné čokolády pro
diabetiky, nakrájené na kousky 100 g másla nakrájeného na kousky lžíce brandy

1. Vodu a čokoládu zahříváme v kastrolku na mírném ohni.
Mícháme, až se čokoláda
rozpustí.
2. Rozehřátou čokoládu s vodou odstraníme z ohně a pomalu po kouskách vmícháme máslo, až je
směs hustá a lesklá.
3. Do krému zašleháme brandy
a krém upravíme na misku. Můžeme jej podávat teplý nebo studený.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home