Ovocná nádivka do pečiva
připravená bez cukru
(přibližně 750 gramů)
Nádivka neobsahuje vůbec žádný rafinovaný cukr ani tuk, je tedy velice zdravá.
Doba přípravy: trvá přibližně
20 minut.
Podáváme jako přírodní sladidlo
na koláčích a sušenkách.
Mrazení: Nádivka se snadno mrazí, po rozmrazení ji musíme dobře rozmíchat, aby se alkohol rovnoměrně promísil s ostatními složkami.
3 velká červená jablka
200 g obyčejných hrozinek
200 g hrozinek korintek
200 g hrozinek sultánek 100 g čerstvých datlí
50 g spařených loupaných mandlí
150 ml brandy nebo sherry
1. Jablka nakrájíme na čtvrtky,
vykrojíme jádřinec a dužninu
rozkrájíme.
2. Kousky jablek a všechny druhy
hrozinek nasypeme do mixéru. Rozmixujeme a vysypeme do mísy.
3. Datle pečlivě vypeckujeme
a spolu s ořechy, brandy nebo
sherry rozmixujeme nahrubo.
4. Obě směsi důkladně promícháme.
5. Nádivku rozdělíme do 2-3
čistých sklenic, přikryjeme
a před použitím necháme až
3 týdny uležet.
(přibližně 750 gramů)
Nádivka neobsahuje vůbec žádný rafinovaný cukr ani tuk, je tedy velice zdravá.
Doba přípravy: trvá přibližně
20 minut.
Podáváme jako přírodní sladidlo
na koláčích a sušenkách.
Mrazení: Nádivka se snadno mrazí, po rozmrazení ji musíme dobře rozmíchat, aby se alkohol rovnoměrně promísil s ostatními složkami.
3 velká červená jablka
200 g obyčejných hrozinek
200 g hrozinek korintek
200 g hrozinek sultánek 100 g čerstvých datlí
50 g spařených loupaných mandlí
150 ml brandy nebo sherry
1. Jablka nakrájíme na čtvrtky,
vykrojíme jádřinec a dužninu
rozkrájíme.
2. Kousky jablek a všechny druhy
hrozinek nasypeme do mixéru. Rozmixujeme a vysypeme do mísy.
3. Datle pečlivě vypeckujeme
a spolu s ořechy, brandy nebo
sherry rozmixujeme nahrubo.
4. Obě směsi důkladně promícháme.
5. Nádivku rozdělíme do 2-3
čistých sklenic, přikryjeme
a před použitím necháme až
3 týdny uležet.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home