Wednesday, October 03, 2007

Jablkové pyré

Jablkové pyré můžeme podávat
jako přísadu k masu nebo rybě,
může se také stát surovinou
k přípravě chutných dezertů.
Doba přípravy: trvá přibližně
30 minut, vaření asi 20 minut. Příprava: Vařená jablka můžeme
před protlačením sítem rozmixovat. Obměna: Místo hřebíčku můžeme
jako koření použít skořici.
Mrazení: Jablečné pyré můžeme
zmrazit až na 4 měsíce.

1 kg jablek
300 ml jablečné šťávy čtvrt lžičky mletého hřebíčku
jemně nastrouhaná kůra z půlky
pomeranče
1. Jablka omyjeme a vykrojíme
z nich všechny potlučené kousky.
Rozkrájíme je.
2. Kousky ovoce nasypeme do velké-
ho kastrolu, přidáme jablečnou
šťávu, mletý hřebíček a pomeran-
čovou kůru. Uvedeme do varu
a mírně vaříme, až se většina
tekutiny vypaří a ovoce změkne.
3. Vařená jablka vychladíme.
4. Vařená jablka přelijeme do síta umístěného nad velkou mísou a vařečkou protlačíme. Na sítu zůstane slupka, jádřince
a semínka.
5. Pyré nalijeme do sklenic
a uložíme nebo zmrazíme.
6. Podáváme v misce, zdobíme
snítkou máty.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home