Tuesday, October 02, 2007

Meruňková dřeň

Tato pikantní omáčka se při-
pravuje z kompotových meruněk ve vlastní šťávě a využívá tak slad-
kosti přírodních ovocných cukrů. Doba přípravy: trvá 2 minuty,
vaření 5 minut. Obměna: Místo meruněk můžeme použít konzervované hrušky. Podávání: Podáváme s lívanci
nebo čerstvým ovocem.

400 g půlených konzervovaných meruněk ve vlastní šťávě
šťáva a kůra z 1 citrónu
30 ml meruňkovice (nemusí být)

1. Meruňky rozmixujeme se šťávou. 2. Kaši nalijeme do kastrolku.
3. Do rozmixovaných meruněk
vmícháme citronovou šťávu a kůru
a zahříváme na malém žáru, až
se směs začíná vařit. 4. Pokračujeme v mírném vaření, až směs zhoustne a tekutina se
vypaří.
5. Dřeň vychladíme v chladničce a před podáváním do ní zamícháme meruňkovici.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home