Wednesday, October 10, 2007

Palačinky

(10-12 palačinek)

Tyto chutné palačinky můžeme
podávat jak ve sladké, tak i ve slané úpravě.
Doba přípravy: trvá přibližně
10 minut, upečení všech palačinek
asi 20 minut.

Upozornění: Pánvičku nesmíte rozpálit na příliš vysokou
teplotu, jinak by se spodní strana palačinky začala pálit ještě dříve,
než povrch stačí ztuhnout. Nesnažte
se také palačinky obracet, dokud není spodní strana dostatečně
upečená.
Mrazení: Můžeme také připravit
větší množství palačinek a na delší
dobu je zmrazit.
100 g hladké mouky
špetka soli
1 vejce
250 ml mléka
5 ml rostlinného oleje
šťáva a kůra z citrónu a pomeranče

1. Mouku a sůl prosijeme do mísy. Mouku odtlačíme ke stěnám ná-
doby a utvoříme tak uprostřed
důlek.
2. V jiné nádobě rozšleháme vejce a mléko.
3. Směs vejce a mléka přidáme postupně do mouky. Lijeme ji do středu mísy a jemně do ní za-
pracováváme mouku z okraje.
4. Pokračujeme, až je všechna
mouka zpracovaná.
5. Na pánvičce rozehřejeme trochu
oleje a nalijeme do ní část
těsta, aby vznikla tenká
palačinka.
6. Pánvičkou rychle potřásáme a otáčíme, aby těsto rovnoměrně pokrylo dno.
7. Palačinku smažíme na mírném
žáru, dokud spodní strana
nezhnědne a vrchní neztuhne.
8. Palačinku opatrně obrátíme a stejným způsobem osmažíme po
druhé straně.
9. Hotové palačinky vyklápíme na pergamenový papír a udržujeme
je v teple.
10. Podáváme teplé s čerstvě vy-
mačkanou citrónovou a pomeran-
čovou šťávou, ozdobené
hoblinkami citrusové kůry.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home