Saturday, December 29, 2007

Anglická trifle

Upečeme jemné piškotové těsto ze 4 vajec, 16 dkg cukru a 11 dkg mouky, z čehož jest polovina pšeničné a polovina bramb. moučky Solamyl. Upečené těsto nakrájíme na plátky, které slepujeme po dvou pikantní zavařeninou a nakrájené na menší kousky rovnáme do skleněné misky. Místo jamu možno použíti zavařeného ovoce, jako meruňkového kompotu, který prostě po vrstvách s kousky piškotu urovnáme. Potom pokropíme vše rumem a zalijeme buď 4 lžicemi sladkého vína (jako Sherry) nebo syrupem z kompotu. Zatížíme a necháme do druhého dne státi, aby se piškoty rozmočily. Druhého dne posypeme vše asi 5 dkg strouhaných mandlí a zalijeme řídkým krémem, který uvaříme ve vodní lázni ze 3/8 l mléka, 2 žloutků, trochy cukru, vanilky a 1 lžičky bramborové moučky Solamyl. Krém ještě teplý nalijeme na piškoty, aby se lépe vsákl; pak vše necháme v chladu opět rozležeti. Před podáváním zdobíme nahoře oslazenou šlehanou smetanou ze 1/4 litru a zbylým ovocem nebo jamem.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home