Monday, November 26, 2007

Čaj s pomerančovou příchutí

Čaj v trochu jiné podobě, než
jak jej obvykle připravujeme. Má
osvěžující účinky, ať jej podáváme
horký, nebo studený.
Doba přípravy: trvá
10-15 minut.
1 litr vody
kousek skořice dlouhý asi 1,25 cm
4 hřebíčky
semena 4 kardamomů
3 proužky pomerančové kůry 2 lžíce čajových lístků
mléko podle chuti

1. Skořici, hřebíček a kardamom rozdrtíme nahrubo v hmoždíři.
2. Do většího kastrůlku nalijeme
vodu, přidáme pomerančovou kůru
a uvedeme do varu.
3. Kastrůlek odstavíme, přidáme
koření a čajové lístky. Necháme
pod pokličkou 2-3 minuty
vyluhovat.
4. Čaj naléváme přes jemné čajové
sítko do šálků. Můžeme podávat
s mlékem nebo bez mléka, ozdobený
snítkou máty.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home