Wednesday, October 24, 2007

Fíky s mandlovou nádivkou

V některých obchodech si dnes můžeme koupit také čerstvé fíky.
Jsou-li dobře vyzrálé, mají příjemně sladkou tmavě fialovou
dužninu a změknou.
Doba přípravy: trvá přibližně
25 minut.
Obměna: Místo fíků můžeme
použít také půlky broskví.
Upozornění: Do jogurtu nepři-
dávejte příliš mnoho vody nebo pomerančové šťávy, musí být správně hustý.

4 velké zralé fíky
4 lžíce mletých mandlí
30 ml pomerančové šťávy
2 lžíce jemně nasekaných sušených meruněk
60 ml přírodního jogurtu jemně nastrouhaná kůra z půlky pomeranče
kousky fíků a snítky máty nebo

jahodové lístky na ozdobu

1. Fíky rozkrojíme ostrým nožem na čtvrtiny, nedokrajujeme však až
do konce.
2. Čtvrtiny fíku rozložíme do
tvaru květiny.
3. Mleté mandle, pomerančovou kůru
a sekané meruňky nasypeme do
misky a dobře promícháme.
4. Směs rozdělíme na čtyři díly,
z každého dílu vytvarujeme kuličku a položíme ji do středu rozloženého fíku.
5. Jogurt smícháme s pomerančovou kůrou a zředíme troškou vody nebo pomerančové šťávy.
6. Na čtyři talířky nalijeme vždy trochu jogurtu s pomerančovou příchutí a fíky s mandlovou
nádivkou upravíme doprostřed
talířku. Ozdobíme kousky fíků
a mátou nebo jahodovými lístky.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home