3 zralé broskve
3 kiwi
1 velká karambola
100 g čerstvých jahod
2 zralá manga zhruba po
350 gramech šťáva z půlky limonku
150 g červeného rybízu několik jahodových lístků na ozdobu
1. Broskve ponoříme na několik sekund do vroucí vody a ostrým
nožem z nich sloupneme slupku.
2. Broskve opatrně rozpůlíme
a odstraníme z nich pecky.
3. Půlky broskví nakrájíme na
tenké plátky a urovnáme na
plochou mísu.
4. Kiwi oloupeme a nakrájíme na kolečka.
5. Vyřízneme všechny tmavé skvrny
na kůře karamboly a dužninu
nakrájíme na tenké plátky. Semínka pokud možno odstraníme.
6. Jahody se stopkami a kalíšky rozkrojíme podélně na poloviny. Všechno ovoce rozložíme na mísu s broskvemi.
7. Mango oloupeme a pecku
odkrojíme od dužniny.
8. Dužninu manga rozkrájíme
a dáme do mixéru, přidáme šťávu
z limonku (nebo z obyčejného
citrónu) a polovinu červeného
rybízu.
9. Rozmixujeme nahladko a protla-
číme sítem, aby se ze směsi
odstranily slupky a semínka
červeného rybízu. 10. Zbývající kuličky červeného rybízu nasypeme na ovoce na
míse. Předem z nich odstraníme
stopky a lístky.
11. Mangovou kaši nalijeme rovno-
měrně na ovoce. Před podáváním
necháme nejméně hodinu chladit
a ozdobíme jahodovými lístky.
3 kiwi
1 velká karambola
100 g čerstvých jahod
2 zralá manga zhruba po
350 gramech šťáva z půlky limonku
150 g červeného rybízu několik jahodových lístků na ozdobu
1. Broskve ponoříme na několik sekund do vroucí vody a ostrým
nožem z nich sloupneme slupku.
2. Broskve opatrně rozpůlíme
a odstraníme z nich pecky.
3. Půlky broskví nakrájíme na
tenké plátky a urovnáme na
plochou mísu.
4. Kiwi oloupeme a nakrájíme na kolečka.
5. Vyřízneme všechny tmavé skvrny
na kůře karamboly a dužninu
nakrájíme na tenké plátky. Semínka pokud možno odstraníme.
6. Jahody se stopkami a kalíšky rozkrojíme podélně na poloviny. Všechno ovoce rozložíme na mísu s broskvemi.
7. Mango oloupeme a pecku
odkrojíme od dužniny.
8. Dužninu manga rozkrájíme
a dáme do mixéru, přidáme šťávu
z limonku (nebo z obyčejného
citrónu) a polovinu červeného
rybízu.
9. Rozmixujeme nahladko a protla-
číme sítem, aby se ze směsi
odstranily slupky a semínka
červeného rybízu. 10. Zbývající kuličky červeného rybízu nasypeme na ovoce na
míse. Předem z nich odstraníme
stopky a lístky.
11. Mangovou kaši nalijeme rovno-
měrně na ovoce. Před podáváním
necháme nejméně hodinu chladit
a ozdobíme jahodovými lístky.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home