Kokosový sorbet
Příjemně nasládlé kokosové mléko
ve směsi s tmavým rumem dodává tomuto sorbetu exotickou příchuť
karibské oblasti.
Doba přípravy: trvá přibližně
20 minut, mrazení zabere
2-3 hodiny.
Obměna: Místo rumu můžeme použít ananasový džus a sorbet můžeme pak zdobit ananasem a plátky kokosu.
Příprava: Před vmícháním sněhu
z bílků nesmí být ledové krystaly
příliš mokré, jinak se součásti
směsi při mrazení rozdělí.
Rady a nápady: Připravte sorbet z dvojnásobného množství surovin, můžete jej nechat v mrazicím boxu
až 3 měsíce a máte tak pohotově vynikající dezert.
400 g konzervovaného kokosového mléka
100 ml minerálky
100 ml tmavého rumu
2 bílky
tekuté sladidlo (nemusí být)
2 banány nakrájené na plátky
a pokapané citrónovou šťávou
a plátky kokosu na ozdobu
1. Kokosové mléko smícháme s mine-
rálkou, rumem a případně tekutým
sladidlem. Nalijeme do větší nádoby na zmrzlinu a dáme do mrazicího boxu na 1 hodinu nebo
na tak dlouho, až tekutina začíná u okrajů mrznout.
2. Zmrzlou směs rozšleháme vidlič-
kou, aby v ní nezůstaly žádné ledové krystaly. Vrátíme do mrazicího boxu a necháme mrazit další hodinu.
3. Směs vytáhneme z mrazicího boxu a opět rozmícháme vidličkou na hustší kaši. Vrátíme opět do mrazicího boxu na dobu, než
ušleháme sníh z bílků.
4. Z bílků ušleháme měkký sníh.
5. Částečně zmrzlou směs kokoso-
vého mléka vyjmeme z mrazicího
boxu a vyzkoušíme, zda se dobře
míchá. 6. Sníh z bílků opatrně "zabalíme"
do částečně zmrzlé směsi, aby
v ní byl rovnoměrně obsažen.
7. Sorbet vrátíme do mrazicího
boxu a ponecháme jej v něm až do
úplného zmrznutí.
8. Sorbet vyndáme z mrazicího boxu 10 minut před podáváním
a rozbijeme jej vidličkou na
velké ledové krystaly, které pak
urovnáme do misek nebo vysokých
číší a ozdobíme plátky banánů
a kokosu.
ve směsi s tmavým rumem dodává tomuto sorbetu exotickou příchuť
karibské oblasti.
Doba přípravy: trvá přibližně
20 minut, mrazení zabere
2-3 hodiny.
Obměna: Místo rumu můžeme použít ananasový džus a sorbet můžeme pak zdobit ananasem a plátky kokosu.
Příprava: Před vmícháním sněhu
z bílků nesmí být ledové krystaly
příliš mokré, jinak se součásti
směsi při mrazení rozdělí.
Rady a nápady: Připravte sorbet z dvojnásobného množství surovin, můžete jej nechat v mrazicím boxu
až 3 měsíce a máte tak pohotově vynikající dezert.
400 g konzervovaného kokosového mléka
100 ml minerálky
100 ml tmavého rumu
2 bílky
tekuté sladidlo (nemusí být)
2 banány nakrájené na plátky
a pokapané citrónovou šťávou
a plátky kokosu na ozdobu
1. Kokosové mléko smícháme s mine-
rálkou, rumem a případně tekutým
sladidlem. Nalijeme do větší nádoby na zmrzlinu a dáme do mrazicího boxu na 1 hodinu nebo
na tak dlouho, až tekutina začíná u okrajů mrznout.
2. Zmrzlou směs rozšleháme vidlič-
kou, aby v ní nezůstaly žádné ledové krystaly. Vrátíme do mrazicího boxu a necháme mrazit další hodinu.
3. Směs vytáhneme z mrazicího boxu a opět rozmícháme vidličkou na hustší kaši. Vrátíme opět do mrazicího boxu na dobu, než
ušleháme sníh z bílků.
4. Z bílků ušleháme měkký sníh.
5. Částečně zmrzlou směs kokoso-
vého mléka vyjmeme z mrazicího
boxu a vyzkoušíme, zda se dobře
míchá. 6. Sníh z bílků opatrně "zabalíme"
do částečně zmrzlé směsi, aby
v ní byl rovnoměrně obsažen.
7. Sorbet vrátíme do mrazicího
boxu a ponecháme jej v něm až do
úplného zmrznutí.
8. Sorbet vyndáme z mrazicího boxu 10 minut před podáváním
a rozbijeme jej vidličkou na
velké ledové krystaly, které pak
urovnáme do misek nebo vysokých
číší a ozdobíme plátky banánů
a kokosu.
Labels: dia
0 Comments:
Post a Comment
<< Home