Thursday, November 01, 2007

Šlehaná pěna z pomerančů a meruněk

Tato vynikající lehká šlehaná pěna může být výraznou tečkou za
jakýmkoli jídlem.
Doba přípravy: trvá 30-35 mi-
nut, musíme připočítat dobu
chlazení.
Obměna: Místo meruněk můžeme
použít jahody nebo broskve.
Podávání: Před podáváním ozdobíme pomerančovou kůrou, jako
přílohu nabídneme křehké sušenky.

2 pomeranče
3 konzervy meruněk ve vlastní
šťávě po 400 g
umělé sladidlo podle chuti
(není nutné) 20 g práškové želatiny
150 ml přírodního jogurtu
2 žloutky
pomerančová kůra na ozdobu


1. Jemně nastrouháme kůru z půlky pomeranče.
2. Všechny pomeranče rozkrojíme na
poloviny a vymačkáme z nich
šťávu.
3. Konzervované meruňky necháme okapat. Nasypeme je do mixéru, přidáme pomerančovou šťávu
(3 lžíce uschováme) a kůru.
Rozmixujeme na hladkou kaši.
Přelijeme do mísy a odložíme.
4. Tři lžíce pomerančové šťávy
mírně zahřejeme v kastrůlku, ale nevaříme.
5. Želatinu nasypeme do teplé
pomerančové šťávy a necháme ji v klidu rozpustit. Šťáva
musí být čirá.
6. Šťávu se želatinou vmícháme do meruňkového pyré, přidáme pří-
rodní jogurt a dobře promícháme.
Dáme asi na 30 minut do chlad-
ničky, aby želatina téměř ztuhla.
7. Z bílků ušleháme měkký sníh.
8. Sníh opatrně "zabalíme" do částečně ztuhlé meruňkové směsi.
9. Šlehanou ovocnou pěnu rozdělíme
do skleněných misek a vychladíme,
až zcela ztuhne.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home