Tuesday, November 13, 2007

Kořeněná mangová šťáva

Mangový džus se v obchodech
neprodává příliš často, můžete si
jej však snadno připravit sami.
Doba přípravy: trvá asi
15 minut.
Rady a nápady: Do mangové šťávy
můžeme přidat 150 ml tmavého rumu.
Odměna: Společně s mangem můžeme mixovat 1 velký banán.
Nápoj podávaný k snídani je pak
hustší a sytější.

3 velká zralá manga
půl lžičky mletého zázvoru
půl lžičky mleté skořice
300 ml neslazeného pomerančového
džusu
1 citrón
1 pomeranč na ozdobu

1. Manga oloupeme a odkrojíme
pecku.
2. Dužninu manga rozmixujeme s kořením a pomerančovou šťávou.
3. Citrón překrojíme a šťávu
vymačkáme.
4. Do mangové kaše přidáme citró-
novou šťávu podle chuti.
5. Vzniklý nápoj nalijeme do sklenic.
6. Pomeranč nakrájíme na tenké plátky a ozdobíme jimi okraj sklenic.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home