Tuesday, February 13, 2007

KYNUTÝ KOLÁČ S KOKOSOVOU ŽMOLENKOU

Potřebujeme: 125 ml mléka, 175 g másla, 1/2 kostky droždí, 350 g hladké mouky, špetku soli, 85 g cukru, balíček vanilkového cukru, vejce, lžičku strouhané citrónové kůry, 250 g kompotovaných meruněk, 2 lžíce citrónové šťávy, lžíci pomerančového likéru, lžíci solamylu, 750 g nakyslých jablek, 50 g strouhaného kokosu.

V rozehřátém mléce rozpustíme lžíci másla a droždí, přimícháme 250 g mouky, sůl, lžíci cukru, vanilkový cukr, vejce a citrónovou kůru. Vypracujeme těsto a dáme ho vykynout. Okapané meruňky rozmixujeme, přimícháme po lžíci citrónové šťávy, likéru a solamylu. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky a zakapeme lžící citrónové šťávy. Z mouky, másla, cukru a kokosu vypracujeme žmolenku. Ze dvou kousků těsta spleteme šňůrku. Zbývající těsto zatlačíme do vymazané formy a ze šňůrky utvoříme okraj. Naplníme rozmixovanými meruňkami a obložíme jablky. Posypeme žmolenkou a pečeme asi 40 minut při 175°C.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home