Sunday, February 18, 2007

JABLKA V SIRUPU Z ČERVENÉHO VÍNA

Potřebujeme: 12 malých jablek, 750 ml suchého červeného vína, 100 g cukru, 2 kousky skořice, hřebíček, 2 cl calvadosu (případně brandy, koňaku nebo jablečné pálenky). Jablka oloupeme, ale stopky jim ponecháme, a dáme do velkého kastrolu. Za občasného míchání vaříme víno, cukr, skořici, hřebíček a pálenku, dokud se cukr nerozpustí. Pak vše přelijeme do kastrolu s jablky a přikryté vaříme na velmi mírném ohni asi 15 min. Jablka vyjmeme a narovnáme do mísy. Vývar vaříme bez pokličky při vysoké teplotě, dokud se nesvaří na lehký sirup. Ještě horký sirup nalijeme na jablka a vše necháme vychladnout. Přitom jablka dvakrát obrátíme

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home