Koblihy
500 g hrubé mouky
4 žloutky
50 g práškového cukru
50 g tuku
20 g droždí
1 lžíce rumu
1/8 l mléka
tuk na osmažení
sůl
Z droždí, cukru, trochy mléka a mouky připravíme kvásek, který necháme dobře vykynout. Mezi tím utřeme tuk s cukrem, postupně přidáváme žloutky a utřeme do pěny. Pak přidáme rum, sůl, vykynutý kvásek a mouku. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě vykynout.
Těsto rozválíme na plát na prst silný, formičkou vykrajujeme kolečka, do středu jednoho dáme džem a druhým kolečkem přikryjeme a okraje stiskneme. Koblihy necháme ještě chvíli kynout, každou obrátíme a necháme kynout z druhé strany.
Vkládáme do rozpáleného tuku opět obráceně, původní stranou nahoru. Na chvíli zakryjeme pokličkou, pokud se osmaží do červena, obrátíme a bez pokličky dosmažíme. Koblihy dáme na síto, necháme okapat přebytečný tuk a pocukrujeme.
4 žloutky
50 g práškového cukru
50 g tuku
20 g droždí
1 lžíce rumu
1/8 l mléka
tuk na osmažení
sůl
Z droždí, cukru, trochy mléka a mouky připravíme kvásek, který necháme dobře vykynout. Mezi tím utřeme tuk s cukrem, postupně přidáváme žloutky a utřeme do pěny. Pak přidáme rum, sůl, vykynutý kvásek a mouku. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě vykynout.
Těsto rozválíme na plát na prst silný, formičkou vykrajujeme kolečka, do středu jednoho dáme džem a druhým kolečkem přikryjeme a okraje stiskneme. Koblihy necháme ještě chvíli kynout, každou obrátíme a necháme kynout z druhé strany.
Vkládáme do rozpáleného tuku opět obráceně, původní stranou nahoru. Na chvíli zakryjeme pokličkou, pokud se osmaží do červena, obrátíme a bez pokličky dosmažíme. Koblihy dáme na síto, necháme okapat přebytečný tuk a pocukrujeme.
Labels: ostatni
0 Comments:
Post a Comment
<< Home